112IzdvojenoZadar

Zadarski policajac prebio na mrtvo ime Igora Božičevića (42) jer nije imao osobnu sa sobom – slomio mu je 6 rebara i nos. Ostali policajci nagovarali Božičevićeve prijatelje da daju lažan iskaz u njihovu korist

POGLEDAJTE VIDEO ZAPISE

Ovo je Igor Božičević. Zadranin koji živi na Poluotoku. U nedjelju oko 15 sati krenuo je put dućana kod pijace kako bi kupio neke od namirnica, međutim, ono što mu se toga popodneva dogodilo bitno mijenja njegov životni tijek, barem na neko dulje vrijeme.

Naime, kako je ispred trgovine izbio incident s nekoliko pasa, Igor je priskočio u pomoć jednom svom prijatelju koji je bio krvave ruke vjerojatno od ugriza pasa koje je pokušao razdvojiti.

Svjedoci nam govore, a to potvrđuje i Igor, kako se odjednom pojavila zadarska policija. Jedan od policajaca koji očito nije shvatio situaciju u kojoj se nalazi i Igor koji pomaže svom ranjenom prijatelju, odmah je od Igora zatražio osobnu iskaznicu.

Policija reagirala zbog pasa

Ono što je uslijedilo nekoliko trenutaka kasnije može se pripisati tipičnom iskompleksiranom ponašanju osobe nedorasle nošenja policijske uniforme. Naime, nakon što je policajac pita Igora da mu da osobnu iskaznicu, a ovaj je nije imao kod sebe, Igor mu je rekao svoj OIB, ime i prezime i adresu gdje živi te mu je poručio da mogu zajedno otiči po osobnu.

Policajac koji je, prema iskazima brojnih Igorovi prijatelja, bio arogantan i vidno nervozan potom je zgrabio Igora i svom snagom ga, zajedno sa sobom, bacio o pod. U tom trenutku Igor je osjetio teške bolove, a jedan od policajaca konstatirao je kako je Igor zbog siline udarca udario glavom o pod.

Policajac mu slomio 6 rebara i nos

Igoru je kasnijom dijagnostikom u Općoj bolnici Zadar dijagnosticiran prijelom 6 rebara i prijelom nosa. U prijevodu, čak 7 teških tjelesnih ozljeda.

Cijeli intervju s Igorom možete pogledati ispod ovog teksta, a u međuvremenu smo zatražili odgovor od PU zadarske koji do zaključka ovog teksta nisu odgovorili na naš upit. A i taj upit prenosimo u cijelosti:

Pozdrav

U nedjelju oko 15h dogodio se incident u kojemu su sudjelovali djelatnici PU zadarske, od kojih je jedan od njih bez povoda brutalno fizički napao Igora Božičevića koji kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a vaš djelatnik mu je tom prilikom slomio 6 rebara i nos. ZADAR News posjeduje sve nalaze.

Kasnije su policajci odbili djelatnicima hitne pomoći dopustiti da iz postaje u bolnicu odvedu polomljenog Božičevića koji nije mogao disati.

Tek naknadno policajci su svojim vozilom odveli Božičevića kojemu su dijagnosticirani lomovi 6 rebara i lom nosa.

Naknadno su policajci dvojicu Zadrana nagovarali da terete Božičevića da je on mahao rukama i prijetio policajcima što se nije dogodilo, a što su i oni potvrdili. ZADAR Newsu se javilo 8 svjedoka koji potvrđuju Božičevićevu priču u slovo.

1. Što je PU zadarska poduzela po pitanju prekomjerne sile i nanošenja teških tjelesnih ozljeda Božičeviću?

2. Je li policajac koji je nemilosrdno prebio Božičevića suspendiran?

3. Je li policajac koji je prebio Božičevića udaljen iz službe?

4. Što je s policajcima koji su nagovarali dvojicu mladića da daju lažne iskaze kako bi lažno teretili Božičevića da je prijetio policajcima, a nije, a oni su ostali pri svom iskazu?

5. Jesu li policajci koji su nagovarali Božičevićeve prijatelje da daju lažne iskaze suspendirani i ako nisu u kojoj fazi je postupanje prema njima?

Molim žurne odgovore.

Odgovore od PU zadarske, pretpostavljate, nismo dobili.

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button