IzdvojenoZadar

VIDEO – Zdravko Livaković čuje glasove u glavi? Njegova odvjetnica i sutkinja potvrdile da nisu čule da mu je netko opsovao majku – tražit će se psihijatrijsko vještačenje

DEMANTIRALA GA VLASITA ODVJETNICA

Uskočki optuženik kojemu se zajedno s Božidarom Kalmetom više od 10 godina sudi zbog pljačke novca iz državnog proračuna, Zdravko Livaković pojavio se jučer na Općinskom sudu u Zadru na ponovljenom suđenju novinaru Hrvoju Bajlu zbog navodne klevete.

Naime, u jednom članku objavljenom na ZADAR Newsu iz 2018. godine napisano je kako je “jedan bivši državni tajnik navodno pretučen u hotelu Bastion”. To je bio povod Livakoviću da tuži Bajla iako ga Bajlo niti jednom riječju nigdje nije spomenuo.

Bajlo je već jednom pobijedio Livakovića na sudu – nije kriv za klevetu

Zbog čega se Livaković pronalazi u tekstu u kojemu ga nitko ne spominje i kako to može biti kleveta nikome nije jasno, pa ni sucu Davoru Dubravici koji je Bajla 2020. oslobodio krivnje za navodno kazneno djelo. Naime, na suđenju 2020. godine ustvrdilo se kako postoji još jedan državni tajnik iz Kalmetinog resora kojemu se sudilo u aferi Remorker, a koji je dolazio u hotel Bastion. On je Milivoj Mikulić i svjedočio je u inicijalnom predmetu. Sve u svemu, nakon nepravomoćne oslobađajuće presude za Bajla iz 2020. i ukinute oslobađajuće presude, suđenje je više od šest godina od objave inicijalnog članka jučer krenulo ispočetka.

Livaković čuje glasove u glavi?

Zanimljiv detalj s prvog ročišta je taj što je Zdravko Livaković u vrlo maloj sudnici gdje su svi udaljeni jedni od drugih tek nekoliko metara izjavio kako mu je novinar Bajlo opsovao majku. Na to je reagirala sutkinja Jasna Ančić Barić koja je rekla da tako nešto nije čula. Isto je ponovio i novinar Bajlo, a odvjetnica Zdravka Livakovića, Karmen Ivančević Marinković na upit novinara Bajla je li čula da je on opsovao majku Zdravka Livakovića jasno je rekla kako to nije čula.

Za istaknuti je i podatak kako je Livakovićeva odvjetnica stajala doslovno rame uz rame s Livakovićem i da je tako nešto Bajlo i izgovorio, ona bi to morala čuti. Posebno “u oči” bode i činjenica kako je za vrijeme kada su navodne riječi, koje je valjda samo Livaković čuo, očito u svojoj glavi, u sudnici bila apsolutna tišina.

Odvjetnica Zdravka Livakovića potvrdila kako nije čula da novinar Bajlo psuje majku Zdravku Livakoviću

Prethodno tom događaju novinar Bajlo izjavio je kako mu od 2018. godine, odnosno od prvog ročišta do danas nikad nije uručena pouka o pravima, što je vidljivo iz povećeg spisa. Odvjetnica Karmen Ivančević Marinković rekla je kako je njen pokojni otac, Nediljko Ivančević, koji je do svoje smrti zastupao Livakovića u predmetu Bajlu “uručio” pouku o pravima. Kasnije se ispravila i rekla kako je njen otac Bajlu “pročitao” pouku o pravima, na što je Bajlo reagirao kako mu je pouka samo fragmentalno, a ne u cijelosti pročitana, što stoji u samom spisu predmeta.

Nakon toga sutkinja je prekinula raspravu i zakazala novo ročište za 5.7.2024. godine.

Sinoć je Bajlo na svom i Facebooku ZADAR Newsa kao i na YouTube kanalu ZADAR Newsa komentirao cijeli proces u kojemu je najavio kako će od suda zatražiti psihijatrijsko vještačenje i vještačenje o radnoj sposobnosti Zdravka Livakovića zbog činjenice da Livaković očito u svojoj glavi čuje glasove koje nitko drugi ne čuje. Bajlo je rekao i kako će zahtijevati da u sudnici od sljedećeg ročišta bude prisutan i pravosudni policajac zbog straha od mogućih ispada Zdravka Livakovića uzrokovanih njegovim ponašanjem za koje je bitno utvrditi kakvo je zapravo.

Cijeli podcast novinara Bajla možete pogledati ispod ovoga teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button