112IzdvojenoZadar

VIDEO – Objavljeni dokumenti koji bacaju novo svjetlo na montirani proces novinarima Margetiću i Bajlu: “Kalmetinim krakenom u Državnom odvjetništvu upravlja Branka Rukavina”

PODCAST KOJI MIJENJA PRIČU

Glavni i odgovorni urednik portala ZADAR News, Hrvoje Bajlo, objavio je sinoć video podcast nešto dulji od 20 minuta u kojemu je po prvi put u javnost iznio nevjerojatne dokumente koji bacaju potpuno novo svjetlo na slučaj iz 2023. kada je, kako kaže, po nalogu Božidara Kalmete uhićen zajedno s kolegom Domagojem Margetićem.

Službeni policijski dokumenti koji su prikazani u podcastu demantiraju “službenu priču” koju je izmislilo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru koje je podiglo naručenu optužnicu protiv novinara Domagoja Margetića i Hrvoja Bajla

U podcastu su tako objavljeni službeni policijski dokumenti koji su u teškom nesrazmjeru sa službenom pričom prema kojoj su dva novinara “počinila dva kaznena djela” i zbog toga završili u pritvoru.

Nastavno na službenu priču, Bajlo detaljno objašnjava ulogu zamjenice Općinske državne odvjetnice Branke Rukavine koja je, čini se, prema uputama klana Božidara Kalmete upravljala cijelom operacijom.

Konačno, upravo je državna odvjetnica Branka Rukavina i službeno na papirima osoba koja je od suca istrage Ivana Markovića tražila da se novinarima Domagoju Margetiću i Hrvoju Bajla oduzme oprema za rad koja im do danas nije vraćena unatoč potvrđenoj optužnici. Kasnije je Rukavina, nakon što se sama našla prozvanom u tekstovima o neimenovanoj državnoj odvjetnici pisala novinaru Hrvoju Bajlu putem privatnog e-maila i od njega tražila da ne piše o nekim temama, o čemu je ZADAR News već pisao.

“Uloga državne odvjetnice Branke Rukavine bila je ključna za montiranje procesa”

– Dakle, imate državnu odvjetnicu koju nigdje ne spominjete, a ona postupa u vašem predmetu, krade vam opremu nužnu za rad i na kraju ima hrabrosti obratiti vam se putem privatnog e-maila u 7 ujutro. To je strašno, nakaradno i smiješno, ali i pokazuje kako funkcionira dio krakena Božidara Kalmete unutar zadarskih institucija – rekao je Bajlo.

Cijeli podcast možete pogledati ovdje:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button