IzdvojenoZadar

VIDEO – Hoće li Općinski sud u Zadru Zdravka Livakovića poslati na psihijatrijsko vještačenje?

NASTAVLJA SE SUĐENJE

Na Općinskom sudu u Zadru sutra se nastavlja suđenje novinaru i glavnom uredniku ZADAR Newsa Hrvoju Bajlu koji je već jednom pobijedio Livakovića u ovom predmetu.

Općinski sud u Zadru, po sucu Davoru Dubravici 2020. donio je oslobađajuću presudu prema kojoj novinar Bajlo nije klevetao Livakovića.

Ipak, Livaković se žalio na presudu, a odluku o tome da suđenje krene ispočetka donio je splitski sudac Neven Cambi, inače jako dobar prijatelj Nediljka Ivančevića, odvjetnika Zdravka Livakovića.

Ivančević je zastupao Livakovića u ovom, ali i u USKOK-ovom predmetu u kojemu se Božidaru Kalmeti i Zdravku Livakoviću sudi za pljačku više desetaka milijuna iz državnog proračuna.

Prijatelj Livakovićevog odvjetnika naresio novo suđenje

Kako je Ivančević u međuvremenu preminuo, Livakovića u predmetu protiv Bajla zastupa njegova kćerka Karmela.

Na početku ponovljenog suđenja koje je održano ovo ljeto zatraženo je psihijatrijsko vještačenje Zdravka Livakovića koji je na prvoj raspravi rekao kako mu je Bajlo za vrijeme suđenja opsovao majku, međutim u sudnici to nitko nije čuo, pa ni njegova odvjetnica Karmela koja je sutkinji Jasni Ančić Barić potvrdila kako nije čula da Bajlo psuje Livakovića.

Zdravko Livaković čuje glasove u glavi?

– Ako netko čuje glasove u glavi, moj vrijednosni sud je da ga treba psihijatrijski vještačiti da znamo s kim imamo posla – rekao je u jednom od svojih podcasta novinar Bajlo.

U sinoćnjem podcastu spominjali su se ljudi koje je Livaković spominjao prije više godina – Jadranko Lisica i Vedran Bakočević.

Opširnije u podcastu.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button