Tvrtki uskočkog okrivljenika Zdravka Livakovića Grad Zadar dao poslove vrijedne 15,9 tisuća eura

ODABRAO BRANKO DUKIĆ

Gradonačelnik Branko Dukić, 27. je kolovoza odabrao ponudu zadarske tvrtke u vlasništvu Zdravka Livakovića D&Z za izradu projekta sanacije portala Vrata sv. Roka, odnosno vrata koja vode od gradske luke do pijace. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 15,9 tisuća eura s PDV-om, što spada u kategoriju radova za koje nije potrebno raspisivati javni natječaj već se provodi postupak jednostavne nabave. Ponuda D&Z-a bila je najpovoljnija, iako su tražili procijenjeni iznos.

 

Pročelnica za kulturu Dina Bušić, kazala je na konferenciji u srpnju za vrijeme obilježavanja godišnjice upisa zadarskih bedema pod zaštitu UNESCO, da je Grad dobio sredstva od Ministarstva za izradu projektne dokumentacije za obnovu Vrata sv. Roka te za Citadelu. No tada je podsjetila na problem iskorištavanja tih sredstava zbog tehničkog proračuna – „Trebamo dobiti tumačenje možemo li provesti te projekte ili ne, radi li se o financiranju ili sufinanciranju“, kazala je pročelnica.

Financiranje izrade projekta na kraju je uspješno opravdano uz tehnički proračun. Kako se navodi u Odluci gradonačelnika, kroz aktivnost Zaštita, obnova i očuvanje kulturne baštine, a odjeljak Usluga tekućeg i investicijskog održavanja.