112IzdvojenoZadar

Policija: “Utvrđujemo zakonitosti postupanja policijskih službenika”; Neki mediji tvrde da je mladić “sam pao i slomio rebra” što ne odgovara istini

OČITOVALI SE PETI DAN OD INCIDENTA

Policijska uprava zadarska odgovorila je ZADAR Newsu na upit vezan uz incident koji se odvio 2. lipnja 2024. godine na Poluotoku, a o kojemu je jedini pisao ZADAR News.

Zanimljiv je i podatak kako je ZADAR News policijski odgovor dobio tek nakon što smo se obratili Ravnateljstvu policije, dok nam PU zadarska cijeli jedan dan nije dostavila traženi odgovor.

Pokušaj saniranja štete peti dan od incidenta

Također, tek peti dan od incidenta jedan opskurni mediji objavio je kako je “42-godišnjak “pokušao pobjeći pa slomio rebra”, što ne odgovara činjenicama, iskazima svjedoka, ali ni nalazima iz Opće bolnice Zadar.

O razini alkohola u krvi i ostalih “supstanci” koje spominje policija u svom odgovoru ZADAR Newsa, nismo dobili odgovor.

Policija ZADAR Newsu poslala nepotpun i netočan odgovor

Nepotpun i netočan odgovor policije iz kojega proizlazi da se dogodilo nešto što se nje dogodilo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

Nastavno na Vaš upit dostavljam odgovor.

Nakon što je policija u nedjelju, 02. lipnja u 15.37 sati zaprimila dojavu zbog narušavanja javnog reda i mira na javnom mjestu u Zadru u Zlatarskoj ulici, policijski službenici su izašli na mjesto događaja

Postupanjem policijskih službenika na mjestu događaja, utvrđeno kako su se dvojica hrvatskih državljanina u dobi od 51 i 41 godine, na ulici verbalno sukobili zbog prethodnog sukoba njihovih pasa, a nakon čega je 51-godišnjak šakom u predjelu glave udario 41-godišnjaka. Također je utvrđeno kako su obojica muškaraca zadobili ozljede u vidu površinskih ugriza za vrijeme rastavljanja sukoba između njihovih pasa.
 
Tijekom sprječavanja daljnjeg činjenja prekršaja te uspostavljanja javnog reda i mira na mjestu događaja, 42-godišnji muškarac koji se nalazio u neposrednoj blizini, započeo je raznim pogrdnim riječima vrijeđati i omalovažavati policijske službenike. Nakon izdane naredbe da prestane s kažnjivim ponašanjem, muškarac je nastavio galamiti i nekontrolirano mahati rukama, pružajući na taj način aktivni otpor, a nakon što ga je policijski službenik upoznao kako će biti uhićen, muškarac se samovoljno pokušao udaljiti.
Zbog sprječavanja bijega, policijski službenik nad njim uporablja sredstva prisile tjelesnu snagu, kojom prilikom se muškarac otrgnuo, izgubio ravnotežu te pao na tlo gdje se nalazio betonski stalak suncobrana.
 
Sva trojica muškaraca su privedeni u prostorije policije gdje im je zbog postojanja sumnje kako su pod utjecajem alkohola, ponuđeno alkotestiranje. Kod 41-godišnjaka utvrđena je veća koncentracija alkohola te je od njega oduzeto oko 5 grama marihuane, dok je 51-godišnjak odbio ponuđeno alkotestiranje.
 
Tijekom boravka u prostorijama policije, sva trojica muškaraca pregledani su od strane liječničkog tima Hitne medicinske pomoći.
 
Muškarac u dobi od 42-godine, koji je prethodno u službenim prostorijama odbio ponuđeno alkotestiranje, potom je upućen na daljnji pregled u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu utvrđene teže tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjoj liječničkoj obradi. Također, provedenim laboratorijskim pretragama, utvrđena mu je prisutnost alkohola i sintetičkih droga u organizmu.
 
U ponedjeljak, 03. lipnja 2024. godine na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru dovedeni su 41-godišnjak i 51-godišnjak uz optužni prijedlog zbog utvrđenog prekršaja naročito drskog i nepristojnog ponašanja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a 41-godišnjak i zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s obzirom da je posjedovao i manju količinu marihuane.
 
U cilju utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica u ovom događaju, te primjene policijskih ovlasti, odnosno zakonitosti postupanja policijskih službenika, u tijeku su postupanja te će po okončanju istih Policijska uprava zadarska o svemu utvrđenom izvijestiti javnost.

S poštovanjem,

Ivana Grbin”, stoji u odgovoru ZADAR Newsu.

ZADAR News i dalje će pratiti ovu temu s ciljem utvrđivanja činjenica.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button