IzdvojenoZadar

OTKRIVAMO: Obala i lučice d.o.o. Korljanu isplatila oko milijun kuna, Državno odvjetništvo odbacilo prijave protiv novinara Hrvoja Bajla

PODCAST UŽIVO

Sinoć je na svom Facebook kanalu, kao i na kanalima ZADAR Newsa na Facebooku i YouTube-u glavni urednik ZADAR Newsa Hrvoje Bajlo uživo govorio o marifetlucima i modusu operandi zločinačke organizacije kojom upravlja njen utemeljitelj i osnivač, uskočki okrivljenik Božidar Kalmeta.

U podcastu je Bajlo pokazao kako i na koji način gradska tvrtka Obala i lučice d.o.o. godinama na temelju “paušalnog ugovora” financira odvjetnika Andreja Korljana i njegov odvjetnički ured, da bi kasnije Korljan zastupao i, među ostalima, Božidara Kalmetu, njegovog batinaša, ali i župana Božidara Longina u sporovima koji bi onda, kao sredstvo pritiska, bili ili izgubljeni ili bi se Korljan sam povukao iz tužbi.

Korljanu gotovo milijunski iznos kroz gradsku tvrtku Obala i lučice d.o.o.

Jedan takav primjer Bajlo je opisao i dokumentirao. Radi se, naime, o privatnoj tužbi kojom je Korljan 2019. pokušao zastrašiti novinara Bajla, da bi na kraju sam odustao od tužbe, a Bajlu se zbog toga i ispričao.

U podcastu je bilo riječi i o kaznenim prijavama koje je protiv Bajla podnijela novinarka Vanja Mirčeta, rođena Kovačević, a koje su, kako je Bajlo naveo, naručene od strane Božidara Kalmete osobno jer je u to vrijeme Mirčeta radila u Zadarskom listu kojega je obilato financirao HDZ, odnosno, transakcije je odobravao Božidar Kalmeta. Kako je Mirčeta u to vrijeme bila na rubu otkaza, pristala je za Kalmetu prijaviti Bajla policiji, a sve je završilo na Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru koje je prijave protiv novinara Bajla odbacilo. Mirčeta je potom 2022. preuzela privatni progon prijavivši usput institucije da su bile pristrane iako se provođenjem brojnih radnji dokazalo da je zapravo Mirčeta bila ta koja je podnijela lažne prijave i špijunirala svoje kolege u Zadarskom listu i sve to slala novinaru Bajlu. Na koncu je Mirčeta deveti put potjerana iz Zadarskog lista kada je došlo do odbačaja kaznenih prijava.

Državno odvjetništvo odbacilo kaznene prijave protiv novinara Hrvoja Bajla: Vanja Mirčeta je lagala

U podcastu je prikazan i odustanak od privatne tužbe od strane Jasne Rumore, direktorice tjednika Zadarski glas. Ona je, naime, prije četiri godine novinara Bajla optužila za uvredu časti, da bi nekoliko dana prije ročišta tražila od Bajla da joj se ispriča, što je on odbio. Na koncu je sama Rumora odustala od tužbe. Za naglasiti je i kako je Rumorin tjednik obilato financiran javnim novcem i novcem s kojim raspolažu HDZ-ovci.

Više u podcastu.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button