Livaković, koji tvrdi da se boji novinara Bajla nije se pojavio na ročištu, ali mu je kasnije prišao u jednom kafiću i podrugljivo mu se smijao u lice. Zaradio je prijavu zbog osobito nametljivo ponašanja

TKO JE OVDJE LUD?

Na današnjem ročištu na kojemu se u ponovljenom postupku zbog navodne klevete sudi novinaru i glavnom i odgovornom uredniku portala ZADAR News nije se pojavio tužitelj Zdravko Livaković.

Novinar Bajlo je na temelju presude koju je donio sudac Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica 2020. oslobođen krivnje za klevetu, ali je sud u Splitu po sucu Nevenu Cambiju koji je bio u prijateljskim odnosima s pokojnim odvjetnikom Zdravka Livakovića, Nediljkom Ivančevićem suđenje vratio sudu u Zadru.

IPAK ĆE TREBATI PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE?: Uskočki optuženik Zdravko Livaković urlao na sutkinju Jasnu Ančić Barić: “Kaznite me, imam ja čime platiti”, ona ga upozorila da svojim ponašanjem direktno utječe na nju kao sutkinju i sud u cijelosti te prekinula ročište

Kako se Livaković nije pojavio na sudu, nije se pojavila ni njegova odvjetnica. U ime Livakovićeve odvjetnice u sudnici se pojavio njen suprug, također odvjetnik.

Zanimljivost koja se dogodila nakon sudske rasprave je ta da je privatni tužitelj Zdravko Livaković u jednom kafiću u Supernovoj nakon ročišta prišao novinaru Hrvoju Bajlu na udaljenost manju od 30 centimetara, približio se stolu gdje je Bajlo sjedio sa svojim prijateljem i počeo im se provokativno smijati u lice. Sve to trajalo je maksimalno 5 do 6 sekundi nakon čega je Livaković otišao u drugi dio kafića.

Livaković prišao za stol novinara Bajla i smijao mu se u lice – na sudu tvrdio da se boji za svoj život kad vidi Bajla

Ono što je indikativno u cijeloj priči je to da je Livaković na prošlom ročištu sutkinji Jasni Ančić Barić rekao da se boji za svoj život kada je u prisutnosti novinara Hrvoja Bajla.

Slučaj prijavljen policiji

– Točno, Livaković je na prošlom ročištu sutkinji Jasni Ančić Barić m rekao da neće izaći iz sudnice dok se ne pojavi pravosudni policajac jer se od mene boji za svoj život. Gospođa sutkinja me zamolila da ostanem u sudnici dok Livaković ne ode, što sam i učinio. I na moj prijedlog zbog njegovog ponašanja i po mojoj procjeni lošeg stanja samog Livakovića i ja sam uoči tog ročišta zatražio od sutkinje Ančić Barić da u sudnici bude prisutan pravosudni policajac. Na današnjem ročištu u zapisniku je evidentirano kako je na zahtjev privatnog tužitelja Zdravka Livakovića i mene zatraženo da u sudnici bude prisutan pravosudni policajac. Logično, pravosudni policajac na današnjem ročištu nije bio u sudnici jer nije bilo ni Zdravka Livakovića. Nadalje, nakon ročišta otišao sam na piće s prijateljem u jedan kafić u Supernovoj i tamo sam primijetio Zdravka Livakovića koji je također primijetio mene. Nedugo zatim prišao je našem stolu, stajao iznad nas nekih 5 do 6 sekundi, smijao nam se u lice podrugljivo i potom otišao. Sve ovo smatram osobito nametljivim ponašanjem i dokazom da se on zapravo mene ne boji, dakle lažnim obmanjivanjem sutkinje Ančić Barić i dovođenje u zabludu suda kako je on žrtva koju ja progonim, a zapravo je obrnuto. Da ne bi došlo do insinuacija da sam ja došao za Livaković, to može može potvrditi i moj prijatelj s kojim sam se jučer dogovorio da ćemo se naći u istom kafiću u kojemu smo se našli zadnjih nekoliko puta. Sve ovo prijavit ću policiji i podnijeti kao podnesak sutkinji Ančić Barić da vidi o kakvom manipulatoru se radi. Jer da se Livaković uistinu boji za svoj život ne bi mi prilazio i smijao se u lice – rekao je za kraj Bajlo.