112IzdvojenoZadar

Igor Božičević: Policija me opet ispitala, rečeno mi je da je pokrenut postupak protiv policajca koji mi je slomio rebra i nos

SANIRANJE ŠTETE NE IDE PO PLANU

Iako su pojedini mediji tek peti dan od prebijanja Igora Božičevića izvijestili o nemilom događaju, od kojih su neki ustvrdili da je Igor “sam pao i slomio šest rebara”, stvarnost je, naravno, potpuno drugačija od objavljenoga. 

Zadarski policajac prebio na mrtvo ime Igora Božičevića (42) jer nije imao osobnu sa sobom – slomio mu je 6 rebara i nos. Ostali policajci nagovarali Božičevićeve prijatelje da daju lažan iskaz u njihovu korist

Tako je ZADAR News dobio informaciju od samog Božičevića kako ga je policija posjetila na kućnom pragu i s njim obavila ljubazan i vrlo uljudan razgovor.

– Bili su pristojni i kulturni, ne radi se o običnim “plavcima”, već o dvojici inspektora kojima sam rekao isto što sam rekao i vama u jučerašnjem intervjuu. 

ZADAR News je, podsjetimo, jučer objavio članak o brutalnoj represiji zadarske policije nad mladićem koji se našao na pijaci na Poluotoku gdje je pružao pomoć unesrećenom prijatelju nakon čega ga je policajac mučki prebio polomivši mu šest rebara i nos.

Božičević nije dobio nikakav prekršajni nalog – policajca istražuje unutarnja kontrola

U međuvremenu smo doznali i kako policija protiv Igora Božičevića nije podnijela niti jedan prekršajni nalog, odnosno isti mu nije uručen. 

– U cilju utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica u ovom događaju, te primjene policijskih ovlasti, odnosno zakonitosti postupanja policijskih službenika, u tijeku su postupanja te će po okončanju istih Policijska uprava zadarska o svemu utvrđenom izvijestiti javnost – rekla je za ZADAR News jutros ranije glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button