112IzdvojenoZadar

HDZ-ovom osumnjičeniku za pedofiliju Žanu Moroviću u nedjelju ističe pritvor

IZGLEDNO JE DA OSTAJE IZA REŠETAKA

HDZ-ovcu Žanu Moroviću u nedjelju 27. svibnja 2024. ističe pritvor, osim ako suprotno, u zakonskom roku ne odredi Županijski sud u Zadru. Hoće li u ponedjeljak Morović išetati iz istražnog zatvora u Zadru na slobodu ovisit će o odluci suda koja će biti donesena prije isteka pritvora. Iz odgovora kojega je ZADAR Newsu poslala sutkinja i glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović ipak se nazire kako će Morović još neko vrijeme ostati u pritvoru.

Odgovor Sandre Radanović prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Vezano za Vaš upit obavještavam Vas kako protiv osumnjičenika (državljanin RH, rođen 1974.g.) još uvijek  traje istražni zatvor koji mu je određen rješenjem suca istrage od 26. travnja 2024.godine, temeljem odredbe čl. 123.st.1. toč. 2.i 3. ZKP/08. Sudac istrage će, u zakonskom roku, a svakako prije isteka roka istražnog  zatvora koji je određen protiv osumnjičenika, odlučivati o daljnjem trajanju istražnog zatvora.

S poštovanjem
Glasnogovornica Županijskog suda u Zadru
Sutkinja Sandra Radanović

O Morovićevom uhićenju jedini je detaljno pisao ZADAR News

Za one koji nisu pratili slučaj, Morović je uhićen početkom ove godine zbog sumnje da je soplno iskoristio dvoje maloljetne djece, a jedini medij koji je Moroviću objavio puno ime i prezime je ZADAR News.

HDZ-ovac Žan Morović 14-godišnjem djetetu: “Može intimno pitanje? Drkaš li”?





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button