ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Budućnost rutinski prošla kroz Zadar i stigla do nove vrijedne pobjede

toniBudućnost je u Zadru uspjela doći do svoje 14. pobjede, čime je i dalje ostala u utrci za završni turnir ABA lige, dok je s druge strane domaćin ostao pri samom dnu poretka pa mu sada predstoji grčevita borba za goli opstanak…

Iako bez koša svog najboljeg strijelca Geralda Leeja, Budućnost je uspjela dominirati u većem dijelu susreta, a od težeg poraza domaće je spasilo opuštanje gostiju u samoj završnici, no tek ukupno deset dobrih minuta nije bilo dovoljno da se nadoknadi vrlo loših 30. Zadranima se, pak, neigranje Vrbanca i Morovića pokazalo kao prevelik udarac, stoga je jasno da će do kraja ligaškog natjecanja biti u igri za posljednje mjesto.

Već prve minute pokazale su zbog se čega Budućnost nalazi u vrhu poretka, a zašto je Zadar zalijepljen za dno. Gosti su odmah preuzeli inicijativu i na krilima raspoloženog Alekse Popovića brzo ostvarili prednost od 15 koševa viška (8:23). Zadar je imao dosta problema u organizaciji igre, a prvi period zaključio je s dvostruko manje koševa na kontu (13:26).

Vrlo dobro su djelovali Zadrani u uvodnim minutama druge četvrtine, nakratko smanjili prednost, međutim, kratkog je daha bila njegova dobra igra, pa su u 14. minuti gosti bez većih problema ostvarili ogromnih 19 koševa viška (16:35). Na ruku gostima svakako je išla i prilično “nezainteresirana” obrana domaćeg sastava, bez kontakta i agresivnosti, zbog čega su lakoćom održavali stečenu prednost.

Budućnost ipak nije u istom ritmu izdržala do kraja, nekoliko vezanih pogrešaka u posljednje dvije minute i Zadar je na odmor odnio “poticajnih” 13 koševa minusa (26:39), što je još bio i dobar rezultat kada se u obzir uzme da u prvih 20 minuta nije pogodio niti jedan šut za tri, da je bio inferioran u skoku i da je imao četiri izgubljene lopte više.

Vrlo zanimljiva bila je treća četvrtina, Podgoričani su u 27. minuti upisali višak od okruglih 20 koševa (32:52), činilo se da je i blizu rješenje utakmice, no nisu tako mislili i Zadrani koji serijom 11-0 stižu na minus devet (43:52), pogodili su u međuvremenu i prvu tricu, da bi pred odlučujuću četvrtinu zaostajali deset koševa (45:55).

Ono što se činilo teško vjerojatnim sredinom druge četvrtine, dogodilo se u posljednjoj. Naime, gosti u posljednjem periodu nisu iskoristili zadarski post od skoro četiri minute bez koša, oni sami su stigli zabiti tek jedan, a kada su domaći napokon povezali nekoliko suvislih napada, prednost se u 37. minuti istopila na svega četiri koša (55:59). Sjajno je tada reagirala vanjska linija gostiju, trice su zabili Popović i Boost, što je definitno riješilo pitanje pobjednika. Konačan rezultat glasio je 60:72 u korist gostiju.

Prvo ime u domaćim redovima bio je Kaštropil s 20 ubačaja i sedam skokova, dok je upola manje koševa skupio drugi strijelac Zadra Travis. Kod gostiju iz Podgorice briljirao je Aleksa Popović s 29 koševa, a njih deset djelo je Vitkovca.





Related Articles

Back to top button