ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Nazor se ruga: “Burgason će biti u sastavu makar da razbije frustracije publike nesklone klubu???”

Ante Nazor
Ante Nazor

Utakmica 14. kola ABA lige između Zadra i Partizana proglašena je utakmicom najvišeg rizika, a svoj dolazak na Višnjik najavili su i navijači Partizana, izvijestio je danas sportski direktor kluba Branko Skroče.

– Jedna skupina njihovih navijača želi doći, ne znam što je s tim u ovom trenutku. No bez obzira na sve mi pozivamo naše navijače da nas bodre sportski, napune dvoranu i vode do pobjede. Kovanice, upaljače i pirotehnička sredstva neka ostave kod kuće jer s njima jednostavno neće moći ući u dvoranu, poručio je Skroče.

Trener Ante Nazor više razmišlja o onome što će se događati na parketu premda se ni ovog puta pred mikrofonima nije mogao suzdržati te je bacao otrovne strjelice prema onima „koji liječe frustracije na tribinama”.

– Partizan je pokazao da je momčad koja s jedne strane može na visokom nivou odigrati utakmice Eurolige poput onih s CSKA i Barcelonom, ali isto tako mogu biti neprepoznatljivi i razbijeni. Utakmica koja je pred nama bit će znatno drugačije od prethodne dvije gdje smo dominirali u razvijanju trke i skočnosti. Naime, Partizan je ta momčad koju krase ove epiteti. Morat ćemo naše crne rupe svesti na minimum, više surađivati u napadu, imati bolji protok lopte i sigurnost u igru kakvu smo pokazali u Pioniru.

Jordan Burgason se vraća u sastav, no način na koji je to najavio Nazor uistinu je šokantan.

– On je zgodan dečko što je i ženski dio populacije prepoznao. Nadam se da će posjetit dvoranu u što većem broju, ispalio je Nazor dodavši da Burgason biti u najvjerojatnije biti sastavu makar da razbije frustracije publike koja ne gleda na nas blagonaklono”.

Vijest o kazni koja je dočekala trenera Partizana Dušana Vujoševića zbog čega neće voditi svoju momčad na Višnjiku Nazor je prokomentirao ovim riječima.

– Rekao bih da je isključenje Vujoševića na prvoj utakmici u Beogradu bio dobitak za Partizan, Osjetio sam neko olakšanje na njihovim igračima nakon toga.

Zadovoljan onim što su na Gripama pokazali Goran Vrbanc i Chaisson Allen trener Zadra biranim je riječima govorio o njima:

– Vrbanc je dosta lutao, kao momak je jako suptilan, iz ravnoteže ga može izbaciti ozljeda ili šuterska forma. Ovo je njegov najzrelija utakmica od kada ga vodim. Silni napori da ga vratimo na pravi put urodili su plodom, Nadam se da je to početak njegovih dobrih partija u oba smjera, defanzivno i napadački. On ima kvalitete da bude ponajbolji šuter lige. Ovo je bio pravi primjer kako jedan šuter treba pristupiti igri. Anulirao je Mimicu i nadigrao ga napadački.Kada su svi sumnjali u Allena ja sam u njega vjerovao. On je i prije pružao dobre partije, imao je strašnih problema jer je stigao nepripremljen, pa je dobio, prvi, drugi i treći jaki udarac u glavu. Tri pauze su ostavile traga. Ima kontrolu lopte, a na Gripama je uspješno zaustavio Subotića. Sve ide u tom smjeru da će s nama ostati do kraja.

Vedran Morović koji se priključio treninzima kluba unatoč tome i dalje zanima Zadrane

– Šanse da zaigra za Zadar su velike koliko i da ne, tajnovito je odgovorio Skroče potvrdivši kako ga on i trener Nazor žele vidjeti u momčadi.

Dodajmo na kraju da još jedan bivši igrač Zadra trenira na Višnjiku, Marko Car, za sada individualno i to o svom trošku.

 





Related Articles

Back to top button