IzdvojenoZadar

Sud u Zadru srušio optužnicu Kalmete i Državnog odvjetništva protiv novinara Bajla i Margetića: Nedostaju dokazi

SRAMOTNO PAKIRANJE

Općinski sud u Zadru odlučivao je ovih dana o optužnici koju je protiv novinara Hrvoja Bajla i Domagoja Margetića lani podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na prijedlog “oštećenika i žrtve”, Božidara Kalmete.

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Silvana Brala, uz dvije članice vijeća, Jasnu Ančić Barić i Kseniju Bratković tako je u potpunosti uništilo prijavu koju i Bajlo i Margetić više od godinu dana, očito s pravom, nazivaju montiranom.

Bore Mršić i Branka Rukavina

Praktički sve što je Općinska državna odvjetnica Darija Padovan Buškulić, koja je posljednjih godina bila posebna gošća kuma Božidara Kalmete, Vladimira Šeksa u Petrčanima, napakirala novinarima koji su samo radili svoj posao, palo je u vodu i optužnica je srušena.

– Ona je formalno vraćena na doradu, ali doradu čega kada ničega u prijavi nema. Ima samo opsesija jedne male radne grupe koja se zove Kalmetina zločinačka organizacija koja uključuje niz osoba koje rade za svoga šefa. Ali sve to im je propalo. Loše su ih savjetovali suspendirani policajac degradiran na lošije radno mjesto Bore Mršić i notorna državna odvjetnica koja je imala ambicije otići raditi u USKOK, Branka Rukavina. Džaba su krečili – rekao je Bajlo.

Općinsko sud u Zadru: Nema dokaza

Kompletnu dokumentaciju i podcast o srušenoj optužnici pogledajte u podcastu ispod ovoga teksta.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button