112IzdvojenoZadar

Po nalogu Božidara Kalmete dizala je lažne prijave protiv novinara Hrvoja Bajla koje je Općinsko državno ovjetništvo odbacilo: Vanja Kovačević Mirčeta nije se pojavila na sudu – tvrdi da psihički nije dobro, ali i dalje radi

SUD NIJE DOBIO DOKUMENTACIJU O MIRČETINOM ZDRAVLJU

Vanja Mirčeta, rođena Kovačević nije se pojavila jučer u 8 sati i 30 minuta na Općinskom sudu u Zadru povodom privatne tužbe koju je podnijela protiv novinara i glavnog i odgovornog urednika portala ZADAR News Hrvoja Bajla.

Mirčeta je sudu 19. srpnja 2024. dostavila list papira kojega je potpisao i pečatirao njezin osobni liječnik Predrag Orlović u kojemu piše kako njegova “pacijentica trenutno u lošem psihičkom stanju, nije sposobna pristupiti sudskom ročištu dok se stanje ne stabilizira”.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru odbacilo je dvije kaznene prijave protiv novinara Hrvoja Bajla

Iako Orlović ne navodi o kakvim bi se eventualno oboljenjima ili poremećajima moglo raditi, Mirčeta se nije potrudila ni da sudu dostavi medicinsku dokumentaciju koja bi potvrdila ono što je Orlović potpisao i pečatirao.

Sutkinja Ksenija Bratković ipak je održala prvo ročište unatoč tome što privatna tužiteljica nije bila prisutna i što medicinska dokumentacija kojom je ista pokušala opravdati svoj izostanak na sudu – nije priložena i ista se ne nalazi u spisu.

Ante Babić šest puta je Bajla brifirao o prijavama Vanje Kovačević Mirčete, tvrdio je da “Kalmeta to može preko nje povući u svakom trenutku”

Podsjetimo, Kovačević je protiv novinara Bajla podnijela dvije kaznene prijave zadarskoj policiji i Općinskom državnom odvjetništvu 2022. godine, a nakon brojnih izvida, prikupljenih materijalnih dokaza i detaljne analize svega, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru odbacilo je njene prijave kao lažne i neosnovane.

Vanja Mirčeta Kovačević pristala za Kalmetu odraditi prljavi posao

Nakon toga Kovačević nezadovoljna odlikom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru i činjenicama koje su tamo navedene, preuzima privatni progon protiv glavnog urednika ZADAR Newsa koji od prvog dana tvrdi kako se Mirčeta dogovorila s Božidarom Kalmetom da ga lažno prijavi kako bi joj Kalmeta osigurao bolju poziciju u Zadarskom listu, tada obilato, u milijunima kuna financiranim od strane Grada Zadra, Zadarske županije, općina, gradskih, županijskih i državnih tvrtki.

– Osobno znam i to mi je potvrdio zamjenik gradonačelnika Zadra i saborski zastupnik HDZ-a Ante Babić da je Vanja protiv mene podnijela prijave policiji i Općinskom državnom odvjetništvu po nalogu Božidara Kalmete. Babić mi je više puta rekao, a o toj temi smo pričali šest puta, da to Kalmeta preko Mirčete može povući u svakom trenutku. Na koncu, i sama Mirčeta je sedam ili osam puta tjerana iz Zadarskog lista i uvijek bi je netko vratio. A zna se tko upravlja proračunskim novcem i zna se tko je šef zločinačkog klana u Zadru – Božidar Kalmeta. Žao mi je što je Vanja pristala na ovako prljavu rabotu po nalogu Božidara Kalmete i njegovog batinaša nekoga lažno prijavljivati. Eto joj odluka Općinskog državnog odvjetništva u kojoj su je dobro ofregali jer je lagala. Na kraju se ustanovilo kako je sama Vanja špijunirala ljude s kojima je radila, meni slala te snimke, a ja sam bio optužen da sam nju špijunirao. Suludo i nadrealno, ali srećom sve što mi je slala ostalo je arhivirano i to me u konačnici spasilo od sigurnog kaznenog progona. Vjerujte, da nisam sačuvao sve snimke koje mi je slala, ja bih danas bio na optuženičkoj klupi – rekao je Bajlo za ZADAR News.

Hrvoje Bajlo: Od sigurne optužnice spasile su me špijunske snimke koje mi je slala Vanja Mirčeta Kovačević

Za istaknuti je i podatak kako je Bajlo sinoć u svom podcastu kojega možete pogledati ispod ovoga teksta, objavio dokumente koji dokazuju da je Vanja Mirčeta Kovačević lagala sutkinju Kseniju Bratković dostavivši joj papir liječnika Orlovića na kojemu piše da je u teškom psihičkom stanju.

– Kako netko može biti u teškom psihičkom stanju, takav dokument dostaviti sudu, ne doći na sud, a u međuvremenu “normalno” raditi svoj novinarski posao? Vanja je Općinskom sudu u Zadru 19. srpnja 2024. dostavila taj dokument bez popratne medicinske dokumentacije, a već sutra je na blogu na kojemu radi objavila članak. U međuvremenu je posjećivala raznorazne pressice i radila svoj novinarski posao tako da je ovo što je sutkinji Kseniji Bratković dostavljeno čisto ruganje sa sutkinjom i sa sudom. To je nečuveno i iskreno se nadam da je sutkinja shvatila s kakvom osobom zavezanom na Kalmetin klan ima posla – rekao je za kraj Bajlo.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button